Thursday, December 23, 2004

hyvaa joulua Singaporesta, rakkaat ihmiset! :)

Huohhoh.

Nyt on melkein aamuyhdeksan ihanassa, rakkaassa Singaporessa, ja haukottelen vielakin :P Piti kertoa, paasimmeko Singaporeen. No niin, silloin 21. paivana epaonneksemme emme :-P Kuala ei ilmeisesti halunnut paastaa meita pois, blaaahhh. Nimittain heti aikaisin aamulla lahdimme jonottamaan lippuja Petronas Twin Towersiin, melkoinen jono olikin! Tunnin saimme testata jalkojemme sietokykya ennenkuin saatiin liput - joilla paasi sisaan vasta kahden tunnin paasta. Petronas on kylla aika upea rakennus, mutta harmiksemme emme paasseet ihan huipulle asti, vaan 170m korkeudella olevalle Skybridgelle tornien valissa.

Noiden kahden luppotunnin aikana ryntasimme juna-asemalle. Kaikki junat Sporeen silta pvalta taynna. Huutoa. arrkkkkkk. Kuala, Kuala viela yhden yon!! Noh, ostimme liput seuraavaksi paivaksi ja paatimme ottaa asian filosofiselta kannalta, etta kaikella on tarkoituksensa :-P Kavimme Petronasin Skybridgella, aika hienot nakymat kylla tuohon kaupunkiin, jonne emme enaa koskaan halua palata, heh.

Iltapaivaksi ei ollut mitaan tekemista, joten paatimme vilkaista paikallista peura- ja lintupuistoa. Arvatkaa oliko mielenkiintoinen kavelymatka sinne - me holmoina touristeina hyppelimme pitkin moottoriteita, ku emme loytaneet kunnon kavelytieta sinne. Aika janna fiilis, kun autot ajaa hurjaa vauhtia nenan edesta ohitse :-P *viuh viuh*

Paasimme kuitenkin lopulta perille, ja olihan aika mukavan nakoinen puisto. Peurapuistoon paastaksemme jouduimme kavelemaan varmaan sata porrasta ylospain, ja hammastelimme, kuinka jalkalihaksemme ovat kehittyneet - lihaskaan ei varahtanyt kivusta ;) haa!

Peurapuistossa oli muutama aika huonovointisen nakoinen bambi, mutta ma RAKASTUIN hiiripeuroihin (englanninkielinen nimi ainakin oli mousedeer, malesiaksi kancil). NIIN pienia ja kasvot aivan hiiren nakoiset. Kaksikiloisia enkeleita, porroisia sellaisia. Jain tuijottamaan niita, ja tuijottivat takaisin, hassun nakoisina. Olisin niin kovasti halunnut ottaa yhden sellaisen ja pakata laukkuuni :)

Sen jalkeen kavimme maailman suurimmassa katetussa lintupuistossa, ja se vasta oli taynna elamyksia!! Totuus on tarua ihmeellisempaa :-P Naimme kaikenkirjavia lintuja, osa kauniita, osa ihan hassun nakoisia. Mutta ikimuistoisimpina mielessamme varmasti sailyvat papukaijat ja ankat. Siella nimittain oli paikka, missa sai ottaa kasivarsilleen kaksi papukaijaa ja kuvauttaa itsensa niiden kanssa. Valitsin sinisen ja punaisen, ja mies istutti ne kasivarsilleni. Punainen oli hieman levoton, mista olisi pitanyt arvata, mita tulee viela seuraamaan :-P Kuvien jalkeen oli Catyn vuoro, ja se otti samat kaijat. Toinen niista nokkaisi Cattya SUORAAN otsaan. Tyontekija vaitti, ett se yritti vain pussata :-P noh, mielenkiintoinen tapa ilmaista kiintymysta. Catylle ei kuitenkin sattunut pahemmin, onneksi. Hieman pipi vain.

Mutta ne ankat..!!! Kavelimme viattoman iloisina, kunnes akkasin paholaismaisen ankkalauman, joka tuntui ilmestyneen kuin tyhjasta. Osa ryntasi kimppuuni, osa Catyn, joten en ehtinyt varoittaa Cattya ennekuin yksi niista puraisi sen jalkaan kipeasti. Itse jouduin ryntaamaan pakoon, ja ne oikeasti ajoi mua takaa, nokat klapsuen ja kirkuen. Kammotus. En mitenkaan pystynyt ohittamaan niita - tie oli liian kapea. Mun oli vain pakko sydan tykyttaen huitoa Catylle, etta se harhauttaisi ne ankat :-P Lopulta ne kai kyllastyivat muhun ja lahtivat kavelemaan toista tieta, jolloin paasin pakoon. Luojan kiitos. Ei ihme, etta ankkoja, hanhia ja joutsenia voi kouluttaa vahtilinnuiksi, tiesitteko? Nyt todella tajusin sen :-P

Viela naimme aika paljon apinoita kiipeilemassa ympariinsa. Yksi poikanen tuli aika lahelle, ja mielestani se oli aika sopo, joten vahan lahestyin sita. Sekin lahestyi mua, ja naytti HAMPAITAAN. Catty huusi mut pois, silla se oli varma, etta apina aikoi hyokata. Lopulta itsekin tajusin sen, ja juoksin kipin kapin pois :-P ei turvallinen puisto, mutta ainakin elamysrikas, ohom.

Illalla tapasimme Suvin, Jonnan ja Ellun, jotka olivat samana pvana saapuneet Kualaan. Oli tosi kiva nahda heita, juttelimme ja nauroimme. Saimme purkaa traumojamme Kualasta :-P ja he omiaan. Meni vahan myohaan, ja sit lahdimme tutimaan hotelliimme, viimeiseksi yoksi, ihanaa.

Aamulla naimme Raoulin (tai sitten sen serkun Rachelin :-P mikali Raoul kuoli suihkussa), ja Catty nappasi siita tosi hyvan kuvan ;) hiihaa. Onnellisina lahdimme junaan ja paasimme matkaan. Olin niin helpottunut, etta synttarinani sain lahtea pois Kualasta, hip hip hei! Tullissa hieman ennen Sporea tosin sattui moka, ku jatimme rinkkamme junaan, ja paastyamme tullista lapi saimme huomata, etta tullimiehet olivat ottaneet rinkkamme ulos ja joku oli kai kertonut heille, etta ne olivat meidan, silla he tulivat ja sanoivat, etta ne laukut pitaa myos tarkastaa. Himpsutti, tuli kiire, ku juna odotti vain meita *nolostus* Suit sait saatiin laukut lapi, ja juostiin pikavauhtia takaisin junaan, ihmisten tuijottaessa. Onneksi emme juurikaan osaa haveta mokiamme, joten cooleina istuimme takaisin paikoillemme ;)

Perilla Singaporessa olimme ah niin onnellisia! Lahdimme hotelliin, jonka olimme etukateen varanneet. Tosi kiva paikka, hieman ransistynyt, mutta TOSI hyva ilmapiiri, taynna eurooppalaisia turisteja, ja tosi iloinen hotelli-isanta, Happy John nimeltaan :-P silla on kylla pisimmat kynnet, jotka oon koskaan miehella nahnyt, heh heh. Asetuimme aloillemme, ja illalla kavimme paikallisessa halpisostoskadulla, joka oli TAYNNA kaikkea kivaa. Seottiin siella ihan taysin :-P ah, ihania vaatteita!

Aamulla nukuimme pommiin, ja vasta keskipaivalla herasimme. Haluttiin rannalle, joten kysyimme Happy Johnilta, miten sinne paasisi. Han tarjoutui viemaan meidat sinne autollaan ja viel HAKEMAAN meidat sielta, enkeli hotelli-isannaksi. Ranta oli UNELMA-ranta! aaahh. Aurinko paistoi, ja merivesi oli lamminta, rantahiekka pehmeata ja koskematonta, olimme ainoat ihmiset siella.

Kelluin meressa, ja ajattelin, ettei elama voi olla taman ihanampaa. Aurinko lammitti kasvojani, ja merivesi kannatteli mua, keinuttaen mua kuin kaunein kehtolaulu. Olisin halunnut olla siina tuntikausia, silmat kiinni ja tuntea olevani paratiisissa.

Lopulta palasimme hotelliin, ja kavimme viela hieman ostoksilla. Paivaunien jalkeen lahdimme paikalliseen zoohon, jossa ensimmainen yosafari on saanut alkunsa. Yosafari oli tosi kiva kokemus, ensin oli ihana show, jossa esiteltiin kaikenlaisia yoelaimia. Saukot olivat HURJAN sopoja, osasivat lajitella maahan heitetyt roskat eri koreihin. Yhdella niista oli vaikeuksia alumiinitolkin kanssa, kieputti sita kasissaan minuutteja, heitti sen valilla pois ja ja vei toisen tolkin koriin, kunnes taas palasi samaan tolkkiin, ja sai sen lopulta sisaan :) Kaikkia ihania elaimia siella, ja suureksi ilokseni niita suloisia hiiripeuroja :)

Vasyneina, mutta onnellisina palasimme hotelliimme, ja nukahdimme. Nyt on siis jouluaatto, ja luulen, etta olen unohtanut varmaankin kertoa vaikka mita yksityiskohtia, mutta tuossa olivat parhaat palat luullakseni :)

Singapore on ihana, ihana. Haluan viela palata tanne :) Kohta taas lahdemme paratiisirannalle, jouluaaton kunniaksi :)

Suloista joulua teille kaikille, ystavamme ja perheemme! (lemmikeillemmekin :)

rakkain terkuin, Liisa ja Catty


1 Comments:

Blogger C'ene said...

Merry Christmas! Hope you gals are having fun :) Looks like I'd have to learn Finnish to read your blog hahaha

December 24, 2004 at 9:15 AM  

Post a Comment

<< Home