Thursday, December 16, 2004

oi Singapore!

Terveisia taalta Singaporesta!

Mistahan aloittaisin, hmm.. Suomesta oli haikea lahtea - tippa oli tulla silmaan etenkin Lassea hyvastellessa. Mutta Frankfurtissa 6h aikana ehti sulatella ajatusta, etta todellakin olemme lahdossa maailman ympari. Kadet vavisten katsoin matkalippupinoani - Singaporesta Lontooseen. Oi herramunjee, lahes 2kk poissa Suomesta!

Frankfurtista sitten lahti Qantasin lento Singaporeen. Lahes 12h lento, ja kului todella nopeasti. Lallallalalaaaaa niille, jotka eivat lenna Qantasilla - se on TODELLA huippu lentoyhtio! Ruoka oli niin nannaa, etta suunnilleen nena kiinni lautasessa syotiin ;) ja edessa olevan istuimen niskatuessa olevasta telkkaruudusta tuli koko ajan jotain tv-ohjelmaa tai leffaa. Ah. Suurimman osan ajasta kuitenkin nukuimme - joku mummeli ohikavellessaan katsoi meita ikaankuin "oi miten suloisia lapsosia, nukkuvat vieretysten". pllppp.

Perilla Singaporessa meita vastassa oli huonokuuloinen tytto, Cheryl. Meidan piti yopya jossain hotellissa, mutta kavi ilmi, etta moni halpishotelli oli jo taynna, loma-ajan takia. Joten Cherylin perhe toivotti meidat lampimasti tervetulleeksi, ja saimme olla valiaikaisesti Leen perheen kahden pojan korvikkeina, he kun olivat leirilla samaan aikaan ;)

Ensimmaisena iltana perhe vei meidat syomaan, argh Singapore on taynna meriruokaa, ja minahan en sita syo, en vaikka kuolema uhkaisi =P onneksi on kanaa ja sun muuta tarjolla myos. Joimme kookosmehua, erilaista kuin Suomessa. nam. Ajeltiin Singaporen kuuluisalla ostoskadulla, Orchid Roadilla, hienot jouluvalot. Singapore on torkean siisti ja rikas kaupunki/maa (ma ja Catty raavimme vielakin paatamme, miten sita pitaisi kutsua). Tapanani on syljeskella melkoisen paljon, mutta taalla saa 500eukin sakot jos roskaa/sylkee tms. Joten jaivat sylkemishalut tosiaankin vahiin =P

Torstaina vietimme koko paivan Sentosa Islandilla, Singaporen etelapuolella olevalla saarella. Saimme laskea jalkamme koko Aasian maanosan etelaisimpaan kolkkaan ;) Sentosa Is on ihana paikka etenkin pariskunnille, paljon romanttisia kujia :) Kavimme otokka- ja perhosmuseossa, mista sain elinikaisen trauman, en tiennyt, etta maailmassa on niin paljon rumia otokoita =P mut perhoset olivat toki kauniita, vaikka suurimman osan niista naimme vain kuolleina, seinalle nuppineulalla kii pistettyina =P sisalla oli joku mies syli taynna skorpioneja, yritti tarjota meillekin kadessa pidettavaksi, en edes pystynyt katsomaan mieheen painkaan. Paniikki. hyiiii. Pelkasin jopa, etta kohta mies leikillaan heittais yhden niist skorpuliineista paalleni :P

Ja kuulkaa, pidin kivankokoista boaa harteillani, vaikken olis ikina siihen uskonu pystyvani :P ikavakseni kaarmeenlumooja lanttasi paahani jonkun ruman intialaistyylisen paahineen ja liivit (Emma, huom! ;). Cattyki liittyi seuraani kaarmetta pitelemaan, vaikka ennen matkaa Cat oli sanonu, ettei sita tee. Hyva me - oli kylla aika hutero olo kaarmeenpitelemisen jlk. ohom.

Sentosa Islandilla kaytiin myos rannalla, lamminta merivetta! ah. Naimme delfiinishown, ja sen jalkeen saimme koskettaa sopoa pinkkia delfiinia nimelta Jumbo :) lapsuudenaikainen haaveeni toteutui - sain silittaa ihkaoikeata delfiinia, ei mitaan sellaista surullista Sarkkiksen delfiinia, vaan iloista singaporelaista sellaista. heh.

Merimaailma nahtiin, hyi niita meduusoja. Piraijat olivat oikein sopoja mollottaessaan paikoillaan kuin vanhat happamet ukot ;P Haita, merilehmia ja kaikenlaisia ihme merielaimia, kivaa oli. Paivan paatyttya oli viela upea lasershow - wow! Sentosa Is oli hieno elamys, ja suosittelen kaikille :) illalla menimme vasyneina, mutta onnellisina nukkumaan.

Tana aamuna olimme rannalla - rusketusta taisi tulla pikkaisen :) jippii! Tana iltana shoppailemaan, ja huomenna pitaisi suunnata kohti Malesiaa.

On ikava teita kaikkia! Mutta on tama ihana maa. Tuntuu kuin olisimme aina olleet taalla :)

hugs, Liisa & Catty

0 Comments:

Post a Comment

<< Home